Innoclair

Rijssen-Holten start pilot met micro-zuivering

2022-3-24-microzuivering-Rijssen-Holten

De gemeente Rijssen-Holten is gestart met een pilot (proef) van rioolzuivering op microniveau. In het buitengebied van Holten staat een microzuiveringsinstallatie die op locatie huishoudelijk afvalwater van 1 huishouden zuivert. Het water is direct te lozen in de bodem of op oppervlaktewater. De bewoner van de pilotlocatie slaat het water op in een oude put, om in de zomer te gebruiken voor de tuin.

De keuze om de pilot hier te plaatsen is vanwege de ligging en locatie van de bestaande riolering. Het aanleggen van een nieuwe pompput met persleiding is namelijk erg kostbaar.

Lagere onderhoudskosten

Volgens wethouder Jan Aanstoot biedt het mogelijk kansen voor de toekomst: “De toegepaste techniek is vooruitstrevend en de resultaten houden we de komende 2 jaar scherp in de gaten. Als de pilot succesvol is, biedt dit de gemeente mogelijkheden om moeilijk bereikbare locaties toch van riolering te voorzien. Het systeem is in tegenstelling tot de traditionele systemen simpel en eenvoudig en daardoor goedkoper en makkelijker in onderhoud. Bij lagere onderhoudskosten profiteren andere inwoners van onze gemeente dus ook.”

De microzuivering is geleverd door Innoclair Nederland uit Holten. Innoclair Nederland is leverancier van een reeks compacte en efficiënt werkende micro-zuiveringen die het huishoudelijk afvalwater decentraal zuiveren. Deze slim ontworpen micro-zuiveringen biedt het antwoord op de actuele en dringende vraag naar effectieve zuivering van huishoudelijk afvalwater op het perceel zelf.

https://www.rijssen-holten.nl/actueel/rijssen-holten-start-pilot-met-microzuivering-riool-in-buitengebied/

Meer nieuws